Coaching

Prettig Praten, daar heb je je leven lang plezier van! 

Vind je het eng om je stem te laten horen? Ben je verlegen, niet goed te verstaan? Behoefte aan een goede dictie, betere articulatie? Weet je niet wat je moet zeggen, klinkt je verhaal wat saai, wil je meer dynamiek, meer ‘zingen’ in het spreken? Wil je warmer klinken, persoonlijker, of juist urgenter, met meer autoriteit? 

Ik coach iedereen die beter wil leren spreken. Dit kan op alle niveaus en is nog leuk ook. Ik heb oor voor de geschoolde- en niet geschoolde stem. Eén op één of juist met een groep. Ik geef ik ook workshops op scholen en in bedrijven. 

Zo help ik met colleges online, pitches, lezingen en speeches, – voor personeel, op congressen, bruiloften en begrafenissen – zakelijk en/of juist persoonlijk, maar ik geef ook les op basis- en voortgezet onderwijs aan studenten en docenten: voorlezen, presentaties en spreekbeurten. Kinderen en jongeren zijn welkom. 

Ik train professionele sprekers met alles wat er nodig is om je boodschap goed over te brengen; denk aan callcenters, podcasts, audioboeken, interviews, demo’s en studio opnames, ook online. En ik coach performers live, met allerhande gesproken- en gezongen repertoire. 

Met 30 jaar ervaring als actrice, zangeres, cabaretière, docent en veel gevraagde voice over weet ik wat er aan schort en hoe je binnen korte tijd prettiger praat. Lichaamstaal en geloofwaardigheid komen ook aan bod. Vorm en inhoud, het hele plaatje.