Coaching

Prettig Praten, daar heb je je leven lang plezier van! 

Kun je je verhaal goed overbrengen? Durf je van je te laten horen? Of ben je verlegen, niet goed te verstaan? Weet je niet wat je moet zeggen, klinkt je verhaal wat saai en wil je meer spanning, dynamiek, meer ‘zingen’ in het spreken? Behoefte aan pittige dictie, goede articulatie, weten waar de klemtonen liggen? Wil je warmer klinken, persoonlijker, of juist urgenter, met meer autoriteit?

Ik kan je leren hoe je (beter) met je stem kunt werken. Een goede demo met je maken. Een podcast presenteren. Een evenement voorbereiden, een auditie, een presentatie, een pitch. Live en online. Commercials inspreken, audioboeken, webvideo’s, animaties en telefoonsystemen. Een pakkende speech maken en last but not least spreken op speciale gelegenheden, zoals een bruiloft of begrafenis. 

Ik train ervaren- en minder ervaren sprekers met alles wat er nodig is om je boodschap goed over te brengen. Hoe je weer fris kan klinken en meer kleuren kan laten zien en horen. Dit kan op alle niveaus en is nog leuk ook. Eén op één of in groepsverband. 

Verder geef ik ook les op basis- en voortgezet onderwijs aan studenten en docenten: voorlezen, storytelling en spreekbeurten. Kinderen en jongeren zijn welkom. 

Met 30 jaar ervaring als actrice, zangeres, cabaretière, docent en veel gevraagde voice over weet ik wat er halen valt. Vorm en inhoud, het hele plaatje.